دانشنامه : عمومی

1-ابتدا از لینک زیر نرم افزار Adobe Connect Application for Desktop را دانلود کنید.


http://fs.sutech.ac.ir


2- بعد از دانلود ،نرم افزار را از حالت فشرده سازی خارج نمائید و نصب کنید.پنجره ای مطابق شکل زیر باز می شود.گزینه install را کلیک نمائید.

3-تیک گزینه create a desktop shortcut را فعال و سپس کلید exit را کلیک نمائید.

4- نرم افزار adobe connect نصب شده است از روی desktop نرم افزار را باز نمائید .پنجره ای مطابق شکل زیر باز می شود:

5- در قسمت Enter the Adobe Connect meeting, seminar or content URL to join آدرس el.sutech.ac.ir/hall را وارد نمائید و دکمه continue را کلیک کنید تا وارد جلسه شوید.

5- پنجره ای مطابق شکل زیر باز می شود،توجه نمائید اگر نام کاربری و رمز عبور از نرم افزار adobe connect را دارید از قسمت registered user نام کاربری و رمز را وارد نمائید در غیر اینصورت به صورت guest  وارد شوید و در قسمت name نام خانوادگی  را  وارد نمائید و سپس کلید enter room را کلیک نمائید تا وارد جلسه شوید.لازم به ذکر است برای تایپ حرف ی حتما باید از کلید shift+x استفاده نمائید.

7- پس از ورود به جلسه پنجره ای مطابق شکل زیر ظاهر می شود :تیک گزینه dont show this again را زده و علامت ضربدر بالای پنجره را کلیک نمائید.

8-اکنون شما وارد جلسه شده اید.

9- در قسمت chat امکان گفتگو به صورت تایپ برای شما وجود دارد ،در صورت استفاده از این قسمت برای تایپ حرف ی حتما باید از کلید shift+x استفاده نمائید.

 

 

برای استفاده از سیستم پردازش سریع دانشگاه، اساتید محترم درخواست خود را با توجه به یکی از طرح های موجود در جدول زیر و با پیروی از گام های 1 تا 9 ارسال نمایند:

ردیف طرح مقطع دانشجو مدت زمان(هفته) تعداد هسته سی پی یو مقدار رم (GB) مقدار فضای ذخیره سازی (GB)
1 G-P-40-32 دکتری 4 32 40 100
2 G-M-40-32 ارشد 2 32 40 100
3 G-P-32-16 دکتری 8 16 32 100
4 G-M-32-16 ارشد 4 16 32 100
5 Y-P-32-8 دکتری 10 8 32 100
6 Y-M-32-8 ارشد 6 8 32 100
7 Y-P-16-4 دکتری 12 4 16 100
8 Y-M-16-4 ارشد 8 4 16 10

نکات مهم:

- تنها اساتید امکان ثبت درخواست استفاده از سیستم پردازش سریع را دارند. بنابراین دانشجویان بایستی از طریق استاد راهنمای خود اقدام کنند.

  1.  در قسمت پیوست فایل اکسل مربوطه را دانلود نمائید.
  2. فایل را بر اساس اطلاعات خواسته شده تکمیل فرمایید.
  3. پس از تکمیل فایل پیوست آن را برا اساس مشخصات خود و الگوی "نام-نام خانوادگی-عنوان دانشکده" تغییر نام دهید.
  4. به اکانت خود در سیستم تیکتینگ لاگین کنید.
  5. یک تیکت جدید ایجاد نمایید.
  6. دپارتمان را "سخت افزار" تعیین کنید.
  7.  موضوع تیکت را "درخواست استفاده از سیستم پردازش سریع جدید" قرار داده و درخواست خود را در قسمت زیرین آن اضافه نمایید.
  8. برای پیوست کردن فایل تکمیل شده بر اساس تصویر زیر ابتدا بر روی دکمه "پیوست" کلیک کنید.

  9. در این قسمت و بر اساس تصویر زیر بر روی دکمه "Browse ..." کلیک کنید و فایل تکمیل شده را آپلود کنید.

  10. در انتها نیز نسبت به ارسال تیکت اقدام فرمائید. 

تذکر:

این مرکز در خصوص اطلاعات کاربران هیچ گونه مسئولیتی به عهده نداشته و کاربر خود باید نسبت به بک آپ گیری از اطلاعات مهم اقدام نماید.

برای استفاده از سیستم های مرکز پردازش سریع دانشگاه گام های زیر را دنبال کنید:

 

  1. به آدرس https://vdi.sutech.ac.ir مراجعه نمایید.
  2. پس از اتصال با صفحه ای مطابق شکل زیر روبه رو خواهید شد. در این صفحه بر روی گزینه "Install VMware Horizon Client" کلیک نمایید تا بتوانید بسته به سیستم عامل  خود نسخه مناسبی از VMware Horizon Client را دانلود نمایید.

  3. فایل دانلود شده را نصب کنید.
  4. بعد از نصب VMware Horizon Client بر روی آیکون آن کلیک نمایید تا صفحه ی مرتبط برای شما به نمایش در آید. در این صفحه و مطابق با شکل زیر بر روی Add Server دابل کلیک نمایید و در پنجره مذکور vdi.sutech.ac.ir را وارد کنید. پس از آن بر روی دکمه Connect  کلیک کنید:

  5. در فرایند ایجاد سرور جدید صفحه ای مشابه شکل زیر برای شما باز خواهد شد که در آن باید نام کاربری و پسورد خود را که پیش تر دریافت نموده اید وارد نموده و پس از آن بر روی دکمه Login کلیک کنید تا لیست سیستم های منتسب به شما نمایش داده شود.

  6. بر روی آیکون سیستم مورد نظر کلیک کنید و از آن استفاده نمایید.

تذکر:

این مرکز در خصوص اطلاعات کاربران هیچ گونه مسئولیتی به عهده نداشته و کاربر خود باید نسبت به بک آپ گیری از اطلاعات مهم اقدام نماید.

1- دانشجویان کارشناسی برای دریافت رایانامه بایستی فایل اکسل  پیوست صفحه راهنما را ، دریافت نمایند و پس از پر کردن اطلاعات فردی خود ، آن را برای استاد راهنمای خود بفرستند تا به همراه درخواست ، در سامانه میز خدمت ، بوسیله استاد ثبت شود و پس از آن نتیجه را از استاد ، پیگیری نمایند .

2- دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترا ، می توانند فایل اکسل اطلاعات فردی را پر کنند و خودشان در سامانه میز خدمت ، ثبت درخواست نمایند و فایل را پیوست نمایند .

3- هیچ کدام از دانشجویان نیازی به وارد کردن گذرواژه ندارند و می بایست آن را از سامانه گلستان دریافت کنند که می توانند با وارد شدن به گلستان و گرفتن گزارش 671 یا 672 ، گذر واژه رایانامه خود را ، پس از ساخته شدن دریافت کنند .

4- پاسخ درخواست و آماده سازی رایانامه ، در همان سامانه میز خدمت مرکزفناوری اطلاعات ، به درخواست کننده داده خواهد شد .

5- نام کاربری رایانامه ، آمیزه ای از حرف نخست نام کوچک ، سپس نقطه و پس از آن نام خانوادگی (انگلیسی) خواهد بود . برای نمونه بیژن رستمی می شود b.rostami@sutech.ac.ir  (حرف بزرگ و کوچک را در نظر بگیرید) .

6-  اگر کاربر همانندی از پیش نگاشته شده باشد ، حرف دوم یا حرف دیگری از نام کوچک نیز افزوده خواهد شد . برای نمونه ، اگر b.rostami  پیشتر گرفته شده باشد ، bi.rostami@sutech.ac.ir  یا مانند آن گذاشته خواهد شد .

7- برای باز کردن ایمیل دانشگاه به نشانی زیر بروید .

https://mail.sutech.ac.ir/

8- به درخواست شما در روزهای کاری و ساعت اداری ، رسیدگی و پاسخ داده می شود .

سیستم های مجازی در حقیقت سیستم رایانه معمولی میباشد که با نرم افزار مجازی مدیریت میشود و این امکان را به کاربر میدهد که ماشینی با توجه به میزان حافظه مورد درخواست ( پردازنده و حافظه کمکی و هارد ) ایجاد شود و امکان دسترسی از راه دور را به کاربر میدهد.

فرایند درخواست ماشین مجازی از مرکز رایانه:

1. درخواست باید در سامانه میز خدمت مرکز رایانه (Ticketing ) توسط اساتید  ایجاد ، و دانشجو به مرکز معرفی و میزان حافظه مورد نیاز جهت اجرای برنامه های مورد نیاز  تحت عنوان استفاده از ماشین های مجازی ارسال شود.

2. به دو روش میتوان به ماشین دسترسی داشت:

1 : روش شماره یک با  نصب اپلیکیشن مورد نظر و مناسب با نسخه ای که سرور مجازی پشتیبانی میکند و دانلود برنامه vspher client جهت دسترسی به ماشین ایجاد شده که در نسخه های  زیر قابل دسترس میباشد. Vmware vspher 5.1 , 5.5 , 6  ارایه شده است.

2: روش شماره دو   از طریق بروزرهایی نظیر firfox, chrome  میباشد که کافیست آی پی سیستم مورد نظر را وارد نموده و به آن متصل شوید.

3.جهت دانلود اپلیکیشن مربوطه میتوانید به لینک زیر مراجعه فرمایید و نسخه مورد نظر را دانلود نمائید.

https://www.digiboy.ir

4. قبل از اتصال به سیستم باید Vpn  بر روی رایانه خود ایجاد کنید که فرآیند آن در فایل pdf  مهیا شده و در سایت fs.sutech.ac.ir قابل دسترس می باشد  و با رمز اینترنتی که از قبل از مرکز رایانه دریافت نموده اید به  شبکه داخلی دانشگاه متصل شوید.

5.پس از نصب Vmware Vspher   فرآیند های زیر جهت دسترسی به ماشین و انتقال فایل و شروع اجرای برنامه ها جهت آگاهی فراهم گردیده است.

 گام نخست:

اجرای برنامه و ورود رمز و پسوردی که هنگام تحویل سیستم  به شما داده شده میشود.

 

 

 گام دوم:

در نخستین ورود بر روی inventory  دابل کلیک نمائید.

 

 

 گام سوم:

 با کلیک روی سرور ماشین  قابل مشاهده میباشد.

گام چهارم:

 گزینه کنسول را انتخاب و در صفحه مشکی دابل کلیک نمائید.

گام پنجم:

 رمز ویندوز را بزنید و وارد محیط ویندوز مجازی گردید.

 گام ششم:

در این قسمت آی پی ویندوز مجازی جهت دسترسی به share file  را یادداشت تا بتوانید داده ها را منتقل یا اضافه نمائید.

گام هفتم:

آی پی که در مرحله قبل یاداشت کردید را برروی گزینه run  ویندوز رایانه شخصی خودتان به روش زیر وارد نمایید و enter  نمائید.

 

  گام هشتم:

با نمایش صفحه زیر رمز و پسورد ویندوز مجازی را باید وارد نمائید تا به فولدر share  دسترسی پیدا نمائید.

 

  گام نهم:

  

  گام دهم:

  


 روش دوم اتصال از طریق browser:

گام نخست :



  گام دوم :

گام سوم :

گام چهارم :

گام پنجم :

گام ششم :

گام هفتم :

ابتدا از طریق لینک زیر وارد سایت کاربران شوید.

http://deltasib.sutech.ac.ir/users

پس از ورود نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد کنید. و وارد سایت شوید.

در قسمت بالا گوشه سمت راست بر روی شکل سبز رنگ کلیک کنید تا زیر منو باز شود .

بر روی گزینه تغییر رمز کلیک کرده و وارد صفحه زیر شوید و رمز عبور خود را تغییر دهید.

1- استادان و کارمندان میتوانند با گذاشتن درخواست در سامانه میز خدمت ( تیکت ) ، درخواست خود را بیان نمایند تا با آنها هماهنگی شود و گذرواژه آنها جایگزین شود .

2- دانش آموختگان دانشگاه صنعتی بایستی در سامانه میز خدمت مرکز فناوری اطلاعات ، درخواست خود را ، همراه نام و نام خانوادگی و شماره دانشجویی ( اگر بیاد دارند ) بنویسند تا با شماره همراهی که در سامانه گلستان ( زمان دانشجویی ) ثبت کرده اند ، تماس گرفته شود و پس از شناسایی هویت آنها ، گذرواژه تازه جایگزین شود . 

3- دانشجویان کنونی اگر گذر واژه خود را از سامانه گلستان دریافت کرده اند و آن را جایگزین نکرده اند ، می توانند به سامانه گلستان رفته و در گزارش 671 و یا 672 را ، آن را دوباره دریافت کنند و بکار ببرند اما اگر آن را با گذرواژه دلخواه خود جایگزین کرده اند ( چه بوسیله خودشان یا مدیریت رایانامه) ، بایستی درخواست خود را در سامانه میز خدمت بنویسند تا بوسیله مدیریت رایانامه ( ایمیل ) با گذرواژه داده شده در گزارش 671 و یا 672 جایگزین شود و آنها بتوانند آن را از گلستان دریافت نمایند .

4- به درخواست شما در روزهای کاری و ساعت اداری ، رسیدگی و پاسخ داده می شود .

روش انجام بازنشانی (تنظیم) رایانامه (ایمیل) در  OutLook

 

outlook   نرم‌افزاری است که برای دریافت و فرستادن نامه‌های‌الکترونیکی بکار می‌رود . یکی از مهم‌ترین و شناخته‌شده‌ترین کاربردهای نرم افزار Outlook ، مدیریت رایانامه است . این نرم‌افزار می‌تواند به شما در مدیریت فرستادن  و دریافت رایانامه های الکترونیکی کمک کند. اما Outlook به جز مدیریت رایانامه ها می‌تواند مدیریت دیگر اطلاعات شخصی شما ، مانند مدیریت فعالیت‌ها ، تقویم کاری ، یادداشت برداری ، مدیریت تماس‌ها ، مرورگر وب و یا حتی کار در حالت Offline را نیز به دست بگیرد . همچنین با آمیختن این نرم‌افزار با نرم‌افزارهای دیگری چون Microsoft Exchange Server و   Microsoft Sharepoint Server  کاربرد‌ های پیشرفته‌تری چون فرستادن و دریافت رایانامه ‌های درونی سازمانی ، بازنشانی تقویم و نشست های کاری ، فهرست Share point  و یا  اشتراک‌گذاری پرونده ‌ها (فایل) پیدا می‌کند.

نکته : در آغاز به آگاهی می‌رسانیم چنانچه این نرم‌افزار را برای مدیریت رایانامه ‌های خود بکار می برید ، ممکن است پیوستگی (ارتباط) این برنامه با میزبان (هاست ) شما در زمان دگرگونی (تغییر)  DNS‌ها ، دگرگونی IP تارنما (سایت) و یا جا به جایی سرور تارنما مانند سرور مجازی امریکا برای زمانی ، دچار اشکال شود. با توجه به دردسرهای این‌ چنینی که برای این نرم‌افزار دوست داشتنی پیش می آید ،  پیشنهاد  ما بکار بردن نرم‌افزار ThunderBird برای جایگزینی این نرم‌افزار است.

در دنباله  به روش انجام بازنشانی رایانامه ها در Outlook می‌پردازیم . انگاره (تصویر) هایی که هست از محیط نسخه 2007 این برنامه گذاشته شده ‌اند اما بازنشانی های انجام شده برای همه نسخه‌های Outlook  یکسان است.

۱-  پس از اجرای OutLook از راه منوی بالای صفحه دکمه Tools و در دنباله ، گزینه Account Settings را برگزینید . (در 2013  Outlook و بالاتر ، نخست منوی File را برگزیده و در صفحه‌ی باز شده، گزینه‌ی “Account Settings” را برگزینید و دوباره از منوی باز شده گزینه “Account Settings…” را برگزینید .

 

 

۲-  در بخش Email  گزینه New  را برگزینید.

 

 

۳-  چارگوش (چک‌باکس) Manually configure server settings or additional server type را نشان کنید  و به گام پس از آن بروید.

 

  

 ۴- Internet-Email  را برگزیده و به گام پس از آن بروید.

نکته : در نسخه‌های تازه برنامه همانند Outlook 2013 در این گام ، صفحه تازه ای باز می‌شود که در صفحه Choose Service  گزینه سوم یعنی POP or IMAP را برگزیده و بر روی دکمه Next کلیک کنید.

 

 

۵-  گزینه هایی (فیلدها) که  در این صفحه هست ، را برابر  با نمونه های  زیر پر کنید:

Your Name  : نام دلخواه برای واگذاری  به حساب رایانامه را وارد کنید.
Email Address  : نشانی رایانامه  را بنویسید .

Account Type  : گونه (نوع) قرارداد (پروتکل) پیوستگی (اتصال) به سرویس رایانامه  خود را سازگار  با نیاز خود POP3 یا  IMAP  برگزینید .

Incoming Mail Srever  :  نشانی mail.sutech.ac.ir بکار ببرید .

Outgoing Mail Srever  : نشانی mail.sutech.ac.ir  بکار ببرید .

Username  : همه نشانی رایانامه خود را بنویسید .

Password  : گذرواژه دسترسی به حساب رایانامه خود را بنویسید .

 

 

۶- دکمه More Settings را برگزینید .

در بخش Outgoing Server چارگوش My outgoing server (SMTP) required authentication را نشان کنید.

 

  

به زبانه(Tab )   Advanced  بروید :

–  اندازه Incoming Server – POP3  به صورت پیش‌فرض برابر با 110  هست . این مقدار را بازنشانی نکنید .
–  حتما درگاه (پورت) وابسته در بخش  Outgoing Server – SMTP را 587 بگذارید .
–  گزینه This server required an encrypted connection را از حالت برگزیده بیرون آورید .(نشان این گزینه برداشته شود)
–  اندازه گزینه Use the following type of encrypted connection را بر روی None  گذاشته  و نگه دارید .
–  چنانچه می خواهید با دریافت هر رایانامه ، یک رونوشت  از آن در وب‌ میل بماند ، در بخش Advanced چارگوش Leave a copy of message…  را نشان نمایید وگرنه ، از نشان کردن آن ، خودداری کنید.


۷-  اکنون در پنجره Internet E-mail Setting با بکاربردن دکمه Test Account Settings  آزمون پیوستگی را انجام دهید . چنانچه هر دو نتیجه ، مانند انگاره زیر، سبز رنگ بود، به این معناست که پیوستگی انجام شده است .

 

۸- این پنجره کوچک را ببندید و در ادامه Next و Finish را برگزینید.

نکته های قابل توجه :

–  هم اکنون درگاه 25 در بیشتر سرویس‌دهنده‌های اینترنت کشور بسته شده است و شاید به ناکارآمدی در پیوستگی برنامه و سرور بینجامد ، ازین روی بایستی درگاه587  را به جای 25 بکار ببرید .

 

دانشجویان گرامی

به اطلاع می رساند حجم ماهیانه اینترنت بر اساس مقطع تحصیلی به شرح زیر می باشد.

دانشجویان مقطع دکتری غیر خوابگاهی 20 گیگابایت در ماه

دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد غیر خوابگاهی 15 گیگابایت در ماه

دانشجویان مقطع کارشناسی غیر خوابگاهی 10 گیگابایت در ماه

 دانشجویان مقطع دکتری خوابگاهی 35 گیگابایت در ماه

دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد خوابگاهی 30 گیگابایت در ماه

دانشجویان مقطع کارشناسی  خوابگاهی 25 گیگابایت در ماه

 

ضمنا ابتدای هر ترم تحصیلی مدیریت محترم امور دانشجویی، فهرست دانشجویان ساکن خوابگاه را طی یک لیست به این مرکز ارسال می نماید.

در صورتی که دانشجویی پس از موعد مقرر ثبت نام نماید، باید از مدیریت محترم امور دانشجویی نامه ای مبنی بر سکونت در خوابگاه، به این مرکز ارائه نماید تا حجم اینترنت بر اساس خوابگاهی اعمال شود.

در ضمن دانشجویان محترم از داخل شبکه دانشگاه میتوانند با مراجعه به آدرس زیر اطلاعات مربوطه مانند وضعیت اشتراک، سرویس اختصاص داده شده، ترافیک مصرفی و ... را مشاهده نمایند :

http://deltasib.sutech.ac.ir/users

لازم به ذکر است نام کاربری ورودی های سال 1399 و سال 1400 شماره دانشجویی می باشد و برای دریافت رمز اینترنت به گزارش 671 سیستم گلستان مراجعه کنند .

 

 

 

سیستم پشتیبانی کایاکو ارائه توسط فراسیستم